Doktor pun Hairan! Gout dan Rheumatic 100% Sembuh Sepenuhnya Hanya Dengan Bahan Semulajadi

0
8840

Doktor pun Hairan! Gout dan Rheumatic 100% Sembuh Sepenuhnya Hanya Dengan Bahan Semulajadi

Sama seperti penyakit rheumatic, gout juga menyebabkan kesakitan di bahagian badan atau kaki. Jika anda mempunyai gout, anda juga boleh mendapat arthritis. Walau bagaimanapun, jika terjejas oleh rheumatic tidak semestinya terjejas oleh gout. Asid urik adalah keadaan di mana pengumpulan kristal asid urik dalam sendi, maka pesakit akan mengalami sakit dan bengkak.

Kewujudan gout disebabkan oleh kandungan purine yang berlebihan dalam tubuh, ini berlaku kerana penggunaan banyak makanan atau minuman yang kaya dengan kandungan purin. Purine adalah bahan yang terdapat dalam makanan yang berasal dari makhluk hidup seperti daging, kacang, benih, dll.

Bahan purineini akan diproses dalam badan untuk dijadikan asid urik. Jjika asid urik terlalu berlebihan dan buah pinggang tidak dapat mengeluarkannya, asid urik akan terkumpul di dalam sendi dalam bentuk hablur asid urik. Asid urik tinggi atau hyperurchemia mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan jenis penyakit seperti penyakit jantung koronari. Penyakit ini mempunyai sindrom yang akan menyebabkan keabnormalan di kawasan insulin, di mana ia dapat meningkatkan kadar insulin dalam darah, dan akan menyebabkan tekanan darah tinggi yang akhirnya akan membawa kepada tanda dan gejala penyakit jantung koronari.

Jadi sangat penting untuk beri perhatian kepada gout yang sering dianggap remeh. Untuk mengelakkannya, kita memerlukan  rawatan. Bermula dari preskripsi doktor dan pelbagai ubat-ubatan herba dan tradisional. Memilih ubat-ubatan herba adalah rawatan yang sangat berkesan untuk penyembuhan penuh.

Satu rawatan herba adalah dengan menggunakan halia yang akan mencairkan asid urik. Halia adalah tumbuhan yang akan kaya dengan khasiat, selain fungsinya yang boleh menghangatkan badan, halia juga dapat menyembuhkan tablet asid urik. Bukan sahaja gout, kandungan yang terdapat dalam halia dikatakan dapat menyembuhkan penyakit rematik. Mungkin kerana gout berkait rapat dengan penyakitrheumatic.

Komponen aktif dalam halia adalah Gingerol, yang dapat membantu mengurangkan pengeluaran enzim yang menyebabkan keradangan. Gingerol seperti capsaicin boleh membantu dalam mencegah penghantaran isyarat ke otak yang menyebabkan kesakitan. Halia diperkaya dengan kandungan sebatian kimia yang dipanggil 6-shogaol. Bahan ini dapat mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh hablur asid urik.

Cara memproses halia sebagai ubat gout:

1. Sediakan 2 bahagian halia saiz ibu jari

2. Basuh halia sehingga bersih, kemudian masukkan ke dalam air mendidih.

3. Selepas cukup mendidih halia, keluarkannya.

4. Anda boleh menambah sudu madu. Ramuan sudah bersedia untuk diminum, minum secara teratur pada waktu pagi dan petang.

Itulah cara untuk merawat gout dengan halia yang anda boleh cuba menyembuhkan gout secara semula jadi, rawat gout sekarang sebelum komplikasi lebih serius.Berminat nak mulakan bisnes sendiri?


Dapatkan Konsultansi Bisnes


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]


    Lihat artikel menarik yang lain