4 Faedah Mug untuk Promosi Perniagaan

0
1973

Mug yang kita gunakan untuk diminum setiap hari boleh digunakan sebagai media promosi unik bagi anda yang baru memulakan perniagaan atau memulakan perniagaan. Mug mempunyai sifat yang tahan lama supaya promosi yang dijalankan juga boleh menjadi lebih tahan lama, ternyata manfaat mug berbeza.

Berikut adalah manfaat mug untuk promosi perniagaan yang dapat memberi inspirasi kepada anda.

1. Promosi Berkesan

Memberi mug sebagai salah satu cenderamata promosi adalah cara yang berkesan berbanding pengedaran brochure (risalah) dan flyers (risalah). Pengguna lebih suka menerima cawan sebagai cenderamata promosi daripada mendapatkan brosur dan risalah. Orang biasa suka cenderamata yang diberikan secara percuma dan mempunyai nilai lebih banyak penggunaan, seperti mug yang berguna sebagai alat minum.

2. Promosi Jangka Panjang

Mug mempunyai sifat tahan lama yang tidak mudah dilupuskan oleh pengguna berbanding menggunakan media promosi seperti brosur atau risalah yang hanya sementara. Mug akan sering digunakan oleh pengguna dan promosi secara automatik juga akan dilihat oleh pengguna ini.

3. Promosi untuk Memaparkan Ciri-ciri Syarikat

Setiap perniagaan mesti memiliki ciri-ciri sendiri supaya mug yang anda buat mesti mempunyai reka bentuk yang menarik supaya niat dan makna syarikat. Mug yang mempunyai reka bentuk yang menarik akan diingati oleh syarikat dan promosi akan berkesan.

4. Promosi untuk Meningkatkan Hubungan Peribadi dengan Pengguna

Mug yang digunakan untuk promosi perniagaan boleh mewujudkan hubungan peribadi dengan pengguna kerana mereka biasanya digunakan untuk minum. Semoga pengguna akan ingat perniagaan anda apabila menggunakan cawan.Berminat nak mulakan bisnes sendiri?


Dapatkan Konsultansi Bisnes


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]


    Lihat artikel menarik yang lain