Idea Bisnes Modal Bawah RM1,000 (Percetakan & Makanan)

0
10405

BISNES MODAL BAWAH RM1K: POPCORN

Permintaan semakin meningkat kerana ramai peniaga baru yang menceburi perniagaan menjual bertih jagung di pusat membeli belah, kafe, kantin dan restoran. Mesin yang kami jual tahan lama, mempunyai pengesan haba yang stabil, dulang yang tahan panas dan suhu mesin yang sangat terkawal. Ia mampu menghasilkan sedulang popcorn dalam tempoh dua minit sahaja.

Bahan mentah yang terlibat adalah:

a. Popcorn ceed (ada 2 jenis: butterfly-biasa dan mushroom-bulat )
b. Popcorn seasoning
c. Popcorn caremel

* Semua ini boleh didapati dengan mudah.

Cara menghasilkan Popcorn ini sangat mudah.
Setelah mesin Popcorn ini dihidupkan, masukkan 1 sudu makan mentega, 2 sudu gula karamel dan 3 sudu makan Jagung Popcorn ke dalam Bowl PopCorn (di dalam Mesin).
Tunggu sekitar 2 minit, maka Jagung Popcorn sudah boleh dinikmati.
Popcorn boleh juga dihasilkan dengan dengan aneka macam rasa mengikut serela anda

3. BISNES MODAL BAWAH RM1K: ICE BLENDED

Ice Blended atau Smoothie sememangnya antara minuman kegemaran seluruh rakyat mMalaysia. Percayalah antara faktor yang menyebabkan perniagaan ini relevan adalah kerana cuaca Malaysia yang panas sepanjang tahun. Anda tak perlu mengeluarkan modal yang besar atau mempunyai kepakaran tertentu yntuk membuat ice blended. Hanya kiosk yang simple sudah cukup memadai.

Salah satu keunikan dan kelebihan bisnes ice blended ini adalah ia boleh digabungkan dengan apa sahaja bisnes sampingan lain seperti waffle, ayam goreng, dan lain-lain lagi. Yang penting rasanya mesti SEDAP.

Kelengkapan Bisnes Ice Blended:

a. MESIN ICE BLENDED / SMOOTHIE BLENDER
Professional Smoothie Blender mampu menghasilkan smoothie yang lembut dan gebu dengan kisaran ais yang mantap . Di samping itu ia mempunyai isipadu untuk kisaran ais yang luas dan boleh memberikan hasil yang banyak dalam masa yang singkat.
Antara menu yang menjadi kegemaran ramai adalah:
Cokelat, Vanila, Strawberry, Coffee, dan pelbagai lagi.

b. CUP SEALER
Cup sealer yang juga dikenali sebagai gelas minuman berjenama semakin banyak digunakan dalam penjualan makanan dan minuman di Malaysia. Banyak syarikat makanan serta minuman mula mengembangkan perniagaan dengan mempromosikan jenama mereka melalui bungkusan minuman yang tersendiri.
Kebanyakan produk minuman sudah menggunakan cup sealer dan jenis pilihan minuman yang dijual juga tidak terbatas kepada sejenis sahaja. Antara minuman yang mula menggunakan cup sealer adalah minuman soda, teh, jus, kopi dan banyak lagi jenis minuman yang lain.

BISNES MODAL BAWAH RM1K: WAFFLE

Perniagaan paling ‘Evergreen’ dalam dunia printing ini adalah yang paling mudah dan paling mendapat permintaan tinggi dipasaran tempatan yang boleh anda lakukan.

Cara membuatnya amatlah mudah dan melibatkan kos yang murah. Anda hanya memerlukan tepung premix waffle yang enak dan jem untuk sapuan sahaja. Semua ini banyak dibekalkan di kedai-kedai kek atau kedai menjual bahan makanan.

Tips Kejayaan Bisnes Waffle:

Lokasi yang strategik- Pasaraya, sekolah, food court dan depan mini market.

Menu yang UNIK- cara penyediaan yang lain dari yang lain menjadi pilihan penggemar waffle terutama orang muda!. Anda boleh letakkan ice cream, atau dibuat seperti sandwitch yang boleh juga diletak ayam.

Kos bahan mentah yang murah dan cara buat yang mudah. Anda juga tak perlu bersusah payah menyediakan bahan mentah kerana semuanya ready made.

Pakej Bisnes Waffle ini dilengkapi:
a. Dapur Waffle (dengan warranty selama 3 bulan)
b. Bahan mentah untuk mula berniaga (tepung, jem dan coklat)
c. VCD dan Manual lengkap serta Penghantaran PERCUMA.

BISNES MODAL BAWAH RM1K: BUTTON BADGE.

Perniagaan paling ‘Evergreen’ dalam dunia printing ini adalah yang paling mudah dan paling mendapat permintaan tinggi dipasaran tempatan yang boleh anda lakukan. Ianya banyak mendapat permintaan untuk: Cederahati perkahwinan, sekolah, acara, kendiri, korporat, hari keluarga dan macam-macam lagi. Anda sendiri pun boleh fikirkan channel mana anda nak masuk.

Kadar keuntungannya pula sangat lumayan iaitu sehingga 500%. Ok Anda bayangkan kos membuat 1 pin button adalah 50sen sahaja dan anda menjualnya dengan harga RM2.00. (untung bersih 1=RM1.50) Dengan kuantiti tempahan1000pcs X RM1.50 =RM1500.00 bersih dalam 1 tempahan sahaja. Nampak tak?

Pakej Bisnes Button Badge ini dilengkapi:

a. Set Lengkap Mesin Button Badge- yang berupa mencetak tanpa tenaga elektrik.

b. Material Button Badge- untuk permulaan perniagaan anda mampu membuat sample atau jaul terus.

c. VCD dan Panduan Lengkap. Juga kami berikan Latihan PERCUMA disemua cawangan kami.

BISNES MODAL BAWAH RM1K: CETAK MUG.


Bisnes cetak mug ini adalah salah satu dari rangkain pakej bisnes Cetakan Baju & Cenderahati menggunakan teknik heat press. Kaedah heat press adalah kaedah termurah dan paling berkualiti setakat ini yang anda boleh mulakan. Pasarannya meluas melingkupi daripada bidang pelancongan, acara @ event, hadiah korporat dan hingalah kepada hari keluarga.

Contoh pengiraan kentungan: Kos 1 Mug siap printed= rm5 / Jual= RM15-25 bergantung kepada kuantiti dan pelanggan anda.
(Contoh untung bersih 1=RM10) Dengan kuantiti tempahan100pcs X RM10 =RM100.00 bersih dalam 1 tempahan sahaja. Nampak tak?

Kemudian bila bisnes anda dah mula stabil barulah anda kembangkan dengan menawarkan lebih banyak produk/servis untuk cetakan Baju & Cenderahati lain. Kalau anda pandai, anda boleh mencari agen dan menawarkan harga agen kepada mereka dan menjadi supplier terbesar.

BISNES MODAL BAWAH RM1K: BISNES KAD.

Semua orang berniaga WAJIB ada bisnes kad, betul tak? walaupun anda buat bisnes online, rasa serba salah kalau anda tak ada bisnes kad.

Membuat bisnes kad ini adalah yang paling mudah dalam segmen printing. Anda hanya memerlukan mesin pemotong kad dan kertas kad yang sesuai sahaja. Selebihnya anda perlu ada printer biasa atau lebih bagus printer jenis ‘laser’.

Saya kongsikan satu cara marketing bisnes kad:
Letakkan banner kecil atau poster disetiap area yang ramai laluan kecderaan atau jalan kaki. Pastikan cari di kawasan perniagan atau komersial dan sibuk. Pasti ada yang memerlukan kad perniagaan secara segera dang menghubungi anda..

INGIN MULAKAN BISNES DI ATAS? HUBUNGI KAMI SEGERA

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.  Berminat nak mulakan bisnes sendiri?


  Dapatkan Konsultansi Bisnes


   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]


   Lihat artikel menarik yang lain