Habit Mark Zuckerberg Yang Ramai Orang Tak Tahu

0
2122

 Menurut majalah TIME, beliau tidak selalu tidur pada waktu malam. Menurut sumber juga, selalunya beliau akan berjaga sehingga pukul 6 pagi bercakap dengan pekerjanya.

 Mark juga lebih selesa memakai t-shirt berwarna kelabu kesukaanya daripada memakai kemeja dan sut. Katanya, dengan itu beliau tidak perlu pening kepala membuat pilihan baju untuk ke tempat kerja dan hanya memakai t-shirt tersebut.

 Mark menggunakan berus gigi lembut. Ia memastikan gusinya senstiasa berada dalam keadaan sihat dan bersih sepanjang mesyuarat dan perjumpaan beliau bersama klien.

 Beliau tidak kisah jika ditegur oleh staffnya. Beliau berkata “Saya tidak kisah staff saya menegur jika saya tersalah memberi maklumat atau cadangan saya tidak relevan, mereka berhak menegur dan memberikan pendapat mereka.

 Beliau suka menghabiskan kebanyakkan masanya membaca pelbagai artikel di internet berkenaan habit orang-orang yang berjaya. Menurut sumber-sumber di dalam pejabat Facebook, Mark selalunya menghabiskan 70% atau 80% masanya di tempat kerja membaca artikel mengenai kejayaan sebagai sumber inspirasinya dan kadangkala beliau juga menghabiskan beberapa jam di rumah membaca artikel tentang produktiviti kerja.Berminat nak mulakan bisnes sendiri?


Dapatkan Konsultansi Bisnes


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]


    Lihat artikel menarik yang lain